Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Tuesday, 3 May 2011

Rivercruise - Satu Kemestian : Melaka (Part II)



Lukisan di bangunan menceritakan zaman melaka dahulu.....

Inilah pokok buah melaka....buahnya ala-ala buah cermai.......maaf gambar blur

Kincir air.....rasanya takde fungsi, hanya sekadar hiasan buat pelancong

Jambatan Hang Tuah......

Jambatan Hang Tuah mempunyai simbolik keris.......bagi Jambatan Hang Jebat simboliknya menggunakan tanjak......

Jambatan Old Bus Station.......dahulunya inilah port bas ekspres dari dan ke Melaka.......Jambatan ni dahulunya adalah dari besi, sekarang dah diubahsuai mengikut style jambatan di Italy....

Dah sampai....
P/S: kalau nak naik Rivercruise ni dinasihatkan naik di Waterfront/Stesen Hang Jebat.....Kalau naik di stesen berdekatan Stadhtyus (betul ke ejaan)/ A'famosa tu amatlah ramai manusia.......tambahan peak-hours sekitar jam 9-10malam.......

Tarikan terbaru Melaka.....MONORAIL........belum kesempatan naik kali ni.....

Akan datang kita cuba naik monorail pulak.......


No comments:

Post a Comment