Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Monday, 19 January 2015

Depo E-Budaya (Gombak) - Suatu Masa Dahulu.....

Sekadar imbauan kenangan yang sempat dirakamkan di Depo Gombak sebelum ditutup sepenuhnya.... Tapak asal ini telah dijadikan Restoran oleh Pemiliknya............


Antara batch akhir Transcoach yang tersadai masa tu



Dijadikan spare part


Percubaan membuat hidek...... di atas cesi MAN 18 x silap



Antara batch kedua zaman Budaya Ekspres



Sekarang hanya tinggal kenangan.............

lepas depo ditutup, bas-bas yang tinggal di "longgokkan" di luar kawasan depo di tepi restoran berkenaan.... klik pada
http://pae-koleksibasdantruck.blogspot.com/2012/12/berakhirkah-ia-sepi-di-sini.html

9 comments:

Anonymous said...

Gombak sebelah mn lokasi ni

mohd farrid ibrahim said...

Terbaik pae...suka tengok blog hang...sedih tengok bas-bas yg gah suatu ketika dahulu...kini tersadai rebah...sedih

Anonymous said...

Salam, ada tak tentang Sp bumi? Cantik bas dia

Pae said...

Gombak jalan nk ke UIA....jalan dalam....

tq farid kerana follow blog saya

Anonymous said...

Kt mn bekas bengkel e budaya ni?xpnah nmpk pn bile lalu sna?

Unknown said...

salam,blh tahu siapa pemilik e budaya?blh whatsapp sy 013-527-9714,

Unknown said...

sy ingin tahu permit bas e budaya

Pae said...

depo ebudaya ni di Gombak....jalan ke sg pusu...juga menghala ke depo mutiara...

skang tapak depo ni dah naik restoran nelayan x silap...juga owner budaya....rasanya owner lebih tumpu ke bisnes makan

Shahrul Aidiel said...

Assalamualaikum bang..owner bas budaya sama ke dengan owner kedai makan tu?

Post a Comment