Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Friday, 29 April 2011

Karl Cromok - Shred It Back

Off topic sekejap......kita tengok sket petikan-petikan gambar Karl yang "muncul" kembali selepas album terakhir tahun 1996-Yours Trully....Dengan album hebat seperti "Image of Purity" dan "Forever in Time" zaman sekolah menengah dulu (zaman metal), budak-budak asrama cukup fanatik dengan band Cromok nih.......termasuk aku la yang seangkatan dengannya......


Zaman muda rambut panjang........konsert pertengahan tahun 90an...

Imej terkini....sesuai la dengan kerjaya sepenuh masa.....musician sebagai pekerjaan kedua.....minat mana boleh dipisahkan......

Ilustrasi album baru......shortlisted top 3 finalist designer yang terpilih






info lagi http://www.facebook.com/karlcromok2010

Read more --> Karl Cromok - Shred It Back

Thursday, 28 April 2011

Perjalanan Malam Suatu Yang Mengasyikkan

Perjalan di kala malam hari bagi sesetengah orang menjadi suatu rintangan, tatkala mata layu melayan masa berlalu. Bagi yang minat melihat pemandangan kala malam pula sebaliknya. Tambahan bila ada "ubat" perangsang mata.......

~ Hentian Bukit Gantang........boleh tahan banyak juga bas malam ni

[KCQ8188 - Pancaran Matahari]

[WUU4499 - Etika Express...Etika Delta S/B]


~Di Hentian Simpang Pulai....port biasa bas ke Utara...sangat meriah.....

[KCT1188 - AB Express]

[WUL3359 - Shamisha Holidays]

[KCV5588 - Intercity Express]





Read more --> Perjalanan Malam Suatu Yang Mengasyikkan

Tuesday, 26 April 2011

Pearl of the Island

Beberapa "tembakan" yang berkesempatan.....

[WTU5789 - S.P Bumi Ekspres]


[PJJ5039 - Mesra Liner.......Hasrat Terbilang Sdn Bhd]

[PDM7337 - Syarinor Travel & Tours......dulu Bas Persiaran, sekarang Bas Catar]

[BKW5775 - Starmart Express....Qistna ]

[JLK5800 - Mayang Sari]


nak tgk lagi.....dalam read more ye.....


[PJK6815 - KPB Ekspres]

[AGX7399 - Ipoh Permai Travel]

Ex-mana dua-dua bas nih......macam janda ekspres



[PHG4884 - Nuri Perkasa Sdn Bhd]
Tak silap Nuri Perkasa skang ni dah pakai lemang kecik.....Plate BLExxxx..

[JLJ3598 - City Holidays]

Read more --> Pearl of the Island

Monday, 25 April 2011

S.P a.k.a Sungai Petani

Lama aku tak jengah laluan lama ni.......sesekali seronok juga tengok pemandangan jalan kampung.......asik dengan hiway saja.......



Menjengah perniagaan kengkawan sekejap........
"BOSS" sendiri yang serve tu..........kali ini makan powered by The Chicken Rice Shop pulak.......

Banyak betui tapi dalam menu dia nampak simple je........
Ada depan TESCO........
WHS4822.......ex-sapa dulu........

Simple dan cantik.......

Panjang betul ROH dia........cesi dia RK je

Sebelum nak sampai Sungai Petani ushar jap port yang ada body peberet nih.......terbaeekkkk
Port jual dan mengecat juga ..........

Perghhh memang lawa lagi........kelihatan enjin macam tiada.........
  
Sayangnya terbiarrr........

Ushar port Ah lam sekejap........banyak Mega Star dalam tu........
WGC2541.......banyak kali bertukar baju.........

Mega Star versi Javelin pulak........

Mega Star versi Lionstar......


Read more --> S.P a.k.a Sungai Petani

Tuesday, 19 April 2011

Drafting - Sekadar Imbauan

Terima kasih diucapkan kepada saudara Yap Kah Choon diatas lakaran cantik yang dihasilkannya....Sama-sama kita kongsi dan tatap bas-bas yang penah berada di jalanraya suatu masa dahulu.....
















Read more --> Drafting - Sekadar Imbauan