Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Monday, 19 October 2015

Sesi 'Mengetest' Trip Selatan - Pantai Timur (Part 2)

Part last untuk sesi ini.

Perjalanan : MBKT ke Larkin
Masa : 9.30 pm
Tarikh : 2/5/2015
Seat: Depan skali (seat keramat)
Bas : Adik Beradik Ekspres (WA 3389 H) 
Cesi : CP-11LW (E5-325H)
Coachbuilder : SKSBus

sebelum tu....cuci mata dulu dengan apa yang ada sekitar hari kejadian..... enjoy

terkezutttt pokcik nim nengok aku snap gambo


Trip utara....


Muka ada touchup siket......


bas ke penang tak silap aku....



TMSBus Hi-dek....







target mana tau nasib2 kot dpt Adik beradik Scania TMSBus yang baru....tapi yang dapat SKSBus E5.....ok la bas pn masih baru........TMSBus malam ni dapat ke bas utara....


TMSBus dapat kat Trip Penang.....Adik aku naik yang ni.....
View dari dalam TMSBus.......




ini bas aku naik........

Abe Diey Aziz pilotnya

Smart panel meter.......




Benti makan area nenasi rompin Pahang...........

Target benti makan macam biasa area cerating....namun bas dah masuk hiway LPT2 dari Paka terus ke Jabor....Skang dah tak pick up passenger di Kemaman so bas terus direk hiway....mungkin ada hari yang demand baru masuk kemaman......






Safely landed at larkin terminal around 5.30am...........





Pengalaman yang dapat diberikan :
Perjalanan : 9.30 pm - 5.30 am
Keadaan bas : 5.0/5
Kebersihan : 5.0/5
Pemanduan : 4.5/5
Pengendalian : 4.5/5
Gegaran dalam bas : 1.5/5 (1-tiada gegar ; 5-bergegar jiwa raga)
Faktor/ keadaan jalanraya : 3.0/5 (1-elok ; 5-jkr kena amik tindakan)
Secara purata pengalaman peribadi menaiki trip ini.....4.5/5

Read more --> Sesi 'Mengetest' Trip Selatan - Pantai Timur (Part 2)