Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Saturday, 20 August 2011

Jom Jengah Depo : Konsortium Mutiara (Part 1)

Depo utama syarikat Konsortium Mutiara Ekspres di Pengkalan Chepa.... Memang menarik dapat masuk dalam depo ini kerana generasi Double Deck telah banyak...... Single Deck dalam usaha di lupuskan bagi menggantikan kesemua jenis fleet Double Deck yang baru.....

**Sekalung ucapan terima kasih kepada pengurusan depo dan juga para pemandu yang sporting.....

Tahniah juga diucapkan kepada "ownernya"... lebih dikenali sebagai Poknik

Antara bas yang akhir tiba.... Montana biru

Antara fleet DBV terbaru dalam KME


Fleet DBS bagi sektor utara......Single Deck baru dihantar bagi trip K.Bharu ke utara (Penang/ Kedah dan Perlis)

Antara barisan Montana yang telah di letgo...... Menunggu masa untuk di "petik" tuan barunya

Irizar biru ini pon bakal menyusul........

Begitu juga dengan purple ini..... Sekarang masih berkhidmat trip KB-Kuantan

Bersiap sedia untuk lipat balik bagi tri pagi

Bas yang menunggu untuk perjalanan malam pula.....

10 comments:

firdaus hamid said...

sayangnyer montana tu..kalu ad duit bleh angkat 1.mutiara mmg pandai jg bas die.sume tip top lg

Pae said...

tq bang sudi komen.......nak sara bas lama pon makin meningkat kos mentenen......dah ade duit lebih tu baik beli baru....kurang2 tahun pertama masih ada waranti

firdaus hamid said...

tulah...kene korbankan yg lame utk beli yg baru.kagum betul tgk mutiara ni.skali beli DD banyak plak tu.hrp diorang trus maintain dlm industri.jgn jd mcm operator lain.beli je bas baru, pastu x reti jaga.sayang je bas baru.BTW, jgn panggil saye abang.sy mude lg, br 19 thun.hehe

Pae said...

harap begitu......x kesah la abang ke adik ke.....janji minat sama!!

Karat Biru? said...

bas single deck biru trip utara ni seat dlm lagu mn susun?

Pae said...

aiseh lupa aku....x silap 2+2

Anonymous said...

suka sgt bila tgk bas bersusun sewaktu rehat di hentian

Pae said...

mesti bessss

wirajack said...

Dengar cerita bas-bas Mutiara ni dikunci minyak/enjin nya. Tak boleh pegi laju, ye ke?

Pae said...

berkemungkinan di pantau oleh majikan......ada syarikat yg memasang sistem GPS utk pastikan keselamatan pemandu dan penumpang

Post a Comment