Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Tuesday, 28 August 2012

ADM3328...... Pesawat Transcoach Euroclass

 Kebetulan pusing-pusing melihat kampung terpandang pesawat yang menjadi idaman dulu kini dan selamanya ini.... apa lagi jom terjah dekat sikit..... hanya dari luaran saja......

Parking cantik tengah lapang

Memang cantik dan masih ori.... pintu drebar tidak dimodify

rim cap dah stylo

Pintu penumpang pun masih ori

ADM3328........janda Sri Maju atau Spektrum Damai? ...... kawan2 kata janda Sri Maju


Belakang masih kekal ori

Read more --> ADM3328...... Pesawat Transcoach Euroclass

Tuesday, 14 August 2012

Pesawat Transtar Solitaire Scania 420

 Kebetulan ada pesawat Transtar ni berehat, menjengah sebentar tengok bas canggih dan serba selesa ni..... 

Terima kasih banyak pada abang drebar atas sikap peramahnya menjemput naik ke dalam pesawat kendaliannya ini dan beramah mesra dengannya..... Pada partner nya pun terima kasih...........

Angle x cukup ruang




Ada makhluk kat atas tu
  
Kita tengok dek bawah.......

Pintu memudahkan privacy pemandu dan penumpang


Meh naik tengok dek atas

 Naik tengok dek atas..........
Kira belah kiri dry pantry

Belah kanan pun ada



Seat yang selesa

Safety belt

Selimut.....dah berapa banyak hilang agaknya

Control set untuk set entertainment dan seat ejasmen

kenapa berbuka ni.......jom tengok


Tukar lampu daaaa.......

Read more --> Pesawat Transtar Solitaire Scania 420

Tuesday, 7 August 2012

Dejavu Kinabalu


Alhamdulillah berkesempatan ke Kota Kinabalu menghadiri seminar anjuran opis.... Alang-alang dah sampai cuba la snap sedikit sebanyak hasil-hasil yang dapat walau x banyak kerana terikat dengan acara dan jadual....

Keindahan ciptaan Allah

Untuk bantuan landing....


Pengangkutan Rasmi di sana

Penginapan yang memang bess

Parking yang hanya muat 3 biji bas saja



Puncak Gunung Kinabalu

Di K.K

Bas stand simple saja

Power betul bas ni

Stesen keretapi di Sabah

Selamat tiba ke K.L

Read more --> Dejavu Kinabalu