Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Tuesday, 29 May 2012

Keretapi Bukit Bendera @ Penang Hill

Berkesempatan menaiki keretapi Bukit Bendera yang baru... Kepantasannya amat ketara berbanding dengan perkhidmatan keretapi yang lama... Hanya naiki satu tren sahaja dari check point bawah (stesen utama) hingga ke chcek point atas.... Pemandangan ketika naiki amat terhad kerana kelajuan tren berbanding dahulu.... Apa-apa pun tren baru ni berhawa dingin....... Enjoy!!!



 
Senarai harga.... kepada warganegara Malaysia jangan lupa tunjuk IC anda kerana tiket hanya RM8 bagi rakyat Malaysia
Check point utama (bawah)

Mula jalan.....
 

Terasa lonjakan naik bukit disini
Masa tren lama dahulu disini point untuk berselisih antara 2 tren

Kokpit dah moden

Tren lama tinggal kenangan
Point berselisih antara tren baru.....lebih tinggi berbanding dahulu dimana tiada point pertukaran tren
Satu-satunya terowong yang ada di puncak
Check point atas
Interior
Pemandangan terowong di check point atas
Nak panggil apa ni.....bugey ke
Penang Bridge!!


Read more --> Keretapi Bukit Bendera @ Penang Hill

Monday, 7 May 2012

Jalan - Jalan Cari Bas (Part 4)

Lama betul x mencurahkan isi-isi baru.... Ini ada sket hasil terjahan boleh dikongsi bersama......



Janda metrobus x silap


Kawin campur mariiii

SE Super dah letgo


Banyak kali menjanda....

Akhirnya menjadi janda ekspres gak



Janda SKBG/ BG yang lama menghilang



Read more --> Jalan - Jalan Cari Bas (Part 4)