Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Friday, 15 April 2011

Dari Jemapoh ke UK (Ulu Klang)

Dalam perjalanan atas urusan kerja.......sempat juga selitkan mana-mana yang dan...bak kata orang tua "jauh perjalanan luas pemandangan"...kadang-kadang tu letih juga ke sana sini, tapi dunia macam ni la best bila kita tak terikat pada satu tempat saja.....harap berkekalan, aminnn......lets share



Port KTB kat kedai makan Keratong.......laluan KL-Mersing kadang-kadang berhenti sini juga....bagi MARA Liner trip KL-Muadzam, aku kurang pasti pasal belum penah terserempak lagi kat sini....yang biasa nampak KTB Daewoo Badanbas dan spesis JP ni..
 
Dia punya asap wooooo......

Waaaa ada benda menarik nih....Nasib baik sempat menoleh ke kiri dan "terushar" pulak......singgah dulu la nak jumpa kawan-kawan kalu kesempatan......dah jumpa terjah sekejap.....masa ni xde plak abang comei tu......kojo kek luar pulak katonyo, apo nak buek......
 
Ex-mana nih.....

Ini dia back to back yang menjadi pertanyaan kat facebook........mari kita tengok apakah ia yang merah tu
 
Yang ini......no komen lah....tengok aje la.....komen lobih-lobih kang kombang pulak drebarnyo....


Ni haa basnya yang ditanya-tanya kat facebook.......betul la ex-durian burung KBG2000.........menjadi milikan orang noghori.......masih elok lagi dan terbela...
 
Bas stand Bahau....dah nampak baru....masa kesempatan duduk disini dulu biasa saja......

Dah uzur masih menjalar dijalanraya.........masih diperlukan lagi khidmat dan jasanya
  
 
Bukit Putus yang telah putus.........apa lagi yang nak diputuskannya......apa nak jadi pulak lepas nih....apakah status jalan lama dia ni, suma dah ikut hiway baru tu.....hidup lagi ke kedai buah dan sayur kat bawah bukit tu......




 
Macam biasa la, makan powered by Nasi Ayam Gemas (Cawangan Bahau) pulak...bole tahan la tapi masa aku makan ni nasi agak keras sikit......perut lapar bantai je.....lauk memang puas hati......1/2 ekor kan
 

Dalam perjalanan balik ke K.L hujan sepanjang jalan......jumpa plak dengan yang ini.........


Ehhh.....lemang jari bengkak....ejos satu pulak.......sapa2 tolong explain sat


Nak sampai umah jumpa plak bas yang pemandunya ensem........waaaa dah mandi dan pakai bedak.......bertambah ensem.........kekekeke



4 comments:

pon said...

pae....jalan jauh nampak..sempat lagi snap bas abang hansem..

Pae said...

heheehe........atas urusan keja cik pon oiii.........kalu sesaja nak pi hehehe......mana nak cekau duit woooo...

YAP KAH CHOON said...

Pae: Yang Delima tu tak silap SKSBUS CJ08-TKE.... Lomang kocik ! :)

Pae said...

oooo pae pon ingat mcm tu tapi x pasti sangat bab2 enjin nih....tq KAH

Post a Comment