Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Wednesday, 25 May 2011

Body Favourite Terbaekkk

Memang terbaekkk...........body peberet aku masih mantop, cantik, berseri, terpelihara, kemas......... pendek kata i like very much....... dan cesi yang dh xdak versi baru kat Malaysia ni (setakat yang aku tau la)........







32 comments:

Khairil said...

Salam, yang ni model Hino ke?...saya suka juga tengok bas-bas yang macam tu...kemas...

Pae said...

yang bkn hino bang........cesi Dennis Javelin........model hino pon ada utk body serupa nih......tq bro sudi komen

Anonymous said...

patut la blkg x de lubang enjin..enji tgh rupenyer..asal bas ape ni??

Pae said...

betul tu........balkang xde jaring.....enjin kt tengah

Anonymous said...

ni dulu eks sutera ni agaknye...

Anonymous said...

yup betul tu. dennis javelin ni dulu ex ekspres sutera liner.

Anonymous said...

mmg best bwk dennis enjin tengah nie

Pae said...

fuh terer wahai anonymous......siapa nama anda.....bole berkongsi info disini..tq

sutera liner said...

WHT3799 ni dulu masa masih menjadi hak milik sutera jalan trip tetap KL-KULIM-KL. Lepas tu lama jgk tersadai kat bengkel tu. Sekrg dah pun jadi bas skolah.

Pae said...

wohhooo.....agaknya cik sutera liner nih dulu penah memulas stereng agaknya.........

Amirur Travel.com said...

Kawe punye bas pon body yang sma........tapi DAEWOO convert HINO

firdaus said...

mmg semat la body ni...union eks raub-pkeliling msih mggunakn bas ni..kalu g kl kompem naik bas tu...walau buruk tp laju...hehehhehe

Pae said...

wah tahniah cik amirur keran ada bas sendiri....beli ex-naeila ke

Pae said...

firdaus>> setuju tu.......walau buruk tapi masih sedap layan belon nissan tu

Anonymous said...

scania

Pae said...

apa yang scania tu

^basya^ said...

minat jugak bas body ni. nampak kemas. uitm pahang ada sebiji enjin man. mmg bez la kalau naik

Pae said...

wow uitm pahang cawangan mana........ada gambar x

^basya^ said...

uitm kampus jengka. tp xde gmbr la. seingat saya no bas tu WJN

Pae said...

ok WJN tu penah tgk.....

Anonymous said...

ada koleksi foh hup omnibus .laluan kl kajang seremban .nosyalgia tu

Pae said...

maaf tiada dalam koleksi

Syaiful Nazmi said...

Salam Pae,

saya ni peminat baru bas selepas baca blog ni..banyak info yang anda kongsi menarik perhatian saya..terutama yang pasal tauke bas mutiara tu dengan info definisi chassis tu..
Saya ada permintaan..boleh tak cari info pasal syarikat bas Eng Giap laluan Tampin-Kuala Pilah-Bahau..sy dapat tau company bas tu dah bungkus..THanks

Mohd Afiq said...

salam. .ada lagi x bas dennis yg nak jual?

Pae said...

>> syaiful
maaf saya xde detail kampeni eng giap....anyway tq kerana surf blog yg x seberapa ini

>>Affiq
cuba tgk kt area shah alam or glenmarie....restu barakah banyak letgo bas dennis

Anonymous said...

http://www.taipingresort.com/gettingto.html
PLUSLINER (park may) otai ipoh -> pudu pun ada body kepala ultraman taro ni.

Body Kepala ultraman taro said...

mat speed plusliner tumpang mencelah.... ehem... assalamualaikum...

Pae said...

tima kasih sudi lepak sini.......terbaek sepanjang zaman body niii

Najid Hazani said...

Salam en pae..ada x info n gambar2 bas rangkaian mewah..ayah sy bekas pemandu bas ni..nk kembalikan nostalgia

Najid Hazani said...

Salam en pae..ada x info n gambar2 bas rangkaian mewah..ayah sy bekas pemandu bas ni..nk kembalikan nostalgia

Pae said...

maaf tuan tiada

Anonymous said...

Kalau x silap Sutera Ekspress pernah guna bas jenis nie jugak kan

Post a Comment