Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Tuesday, 31 May 2011

Menyingkap Lembaran Kenangan Restu Eskpres

Sedutan dari filem lama.......... aku kongsikan kat sini........ bagi otai2 yang penah pegang stereng sezaman dan sebaya dgn nih, akan terimbau semula........ enjoy!!























24 comments:

JARI TERBARAI said...

fuh nostalgia nyer gambar2 ni... hmm dengar cerita sks-kl ade barang baru ye? try la carik gambar2 lama sks kl, teringin gua nak tengok...

p/s: gua slalu gak baca forum MBTE, mantap2 ye ngkorang punyer pengetahuan pasal bas2 ni... good job ;)

Pae said...

hehehe.......yg nostalgia tu le yg kita cari......mana de dah fenomena gitu........sks-kl brg baru yg dd tu kan.....gamba lama sks-kl tu nnti aku usahakan...

p/s:kt mbte nick pe bro

JARI TERBARAI said...

gua bukan member mbte pon... gua cuma suka baca dan tengok gambar... gua budak multimedia, slalu carik idea nak wat design ape2 kat situ hahahaha....

Pae said...

wooo......so ni kira designer bas ke

Anonymous said...

Paeee. Volvo B6FA tuhhhh

Pae said...

woooo otai tuuuuu

JARI TERBARAI said...

bukan...

Pae said...

hehehe...abistu designer apa jari terbarai

Anonymous said...

Pae seat bas ni 2+1 ke? nape kompeni ni da bungkus?

Pae said...

seat 2+2 la.........nmpak mcm 2+1, sedikit terlindung tuh.........restu dh xde tp serpihan dia de lagi........eks kesatuan tu..........permit tuh x pasti masih restu ke x

pon said...

teringat cerita ni masak darjah 1 dulu..masa tu shok tgok pee bawa bas..hehehe

Pae said...

masa tu kita tgk hat lama2 mcm ni pon kira hebat

Anonymous said...

aku rase taun 90-an dulu ade 1 kompeni ekspres yg masuk PD selain restu ni..ape r name ekspres tu? aku da lupe la...

Pae said...

kalu yang tu ada bas sekitar awal 90an......... SKN Sistem Kenderaan Negeri........anak sykt negeri punya kot........sekejap ja operasi.......trip antara semban - pd - batu pahat.....adakah yg ini dimaksudkan

idiazdammahum said...

hohoooo aku dulu kekecik dalam tahun 1988-1990 mcm tu dok naik ekspres restu dari pudu ke kampar....nostalgia larrr...masa tu route tu yg ada ekspress nasional, ekspress cekap, sri maju sarata, aneka jasaramai hahahahah best gile aku layan blog ni nostalgic sungguh....tak kusangka obses aku terhadap bas membawak sampai skarang ni dah tua2 masih toleh 5-5 kali kalo tenampak bas hahaha.

Pae said...

cayalah brooo......kipidappp

jeff kuale said...

woww..idiazdammahum.sama le kita.dlu msa kecik mak aku bwk p kL slalu nek ekspres nasional..k.kngsar-kL.best je dpt nek bas..msa tu tv pn 14inci je kot..mohon pae cri pic ekspres nasional kalo ad..x silp bas kaler biru putih rsenye.

Pae said...

dah jadi retro...susah sket nk dpt yg ori pic

Idin Buik said...

Ayah sye dlu driver bas restu orang pnggil dia din runner

Pae said...

terbaek tuan

Mohd Khairulnaim said...

Restu Interstate Ekspress..sama ke company Restu Ekspress ni?

mohon tuan admin throwback bus SKS (KL-Seremban) yg warna putih ada gmbr bunga raya.

1 lg bus Sistem Kderaan Bumiputra (SKB) trip KL-Bahau..betul2 menggamit kenangan zaman 90an.

Mohd Khairulnaim said...

Restu Interstate Ekspress..sama ke company Restu Ekspress ni?

mohon tuan admin throwback bus SKS (KL-Seremban) yg warna putih ada gmbr bunga raya.

1 lg bus Sistem Kderaan Bumiputra (SKB) trip KL-Bahau..betul2 menggamit kenangan zaman 90an.

Hi Hi said...

Tu kena tanya driver lama kot ada simpan ker..sbb sy pemandu bas sks juga tapi versi baru la kan..

Pae said...

mula restu ekspres...lepas tu bertukar nama restu interstate.....owner x sure masih sama ke x...skang dg konvert abis menjadi kesatuan

Post a Comment