Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Monday, 20 June 2011

Melaka Raya

Destinasi menarik untuk turun kala hujung minggu adalah Melaka......... On the way jalan berduyun-duyun plak rombongan ambulan bagi sektor selatan iaitu untuk Negeri Johor....... Ambulan adalah bagi setiap daerah di Johor..... Baru keluar kilang tu........




8 comments:

Ainul_DataranPintar37 said...
This comment has been removed by the author.
Ainul_DataranPintar37 said...

Fuhh..Berderet2x lah Ambulan Tu..Semuanya Pakai Toyota Hiace...

Selain Saya Minat Bas..Ade Jugak Saya Minat Ambulans Ngan Trak Bomba..

Pae said...

wohooo........macam2 minat.........aah suma dh pakai toyota baru...untung drebar2 ambulans skang........tp yg trip ni rasanya org2 toyota kot pegi anta...........

JARI YANG TERBARAI said...

salam, gua nak tanyer la, apesal sejak dua menjak ni gua tengok transnasional KL-mersing-KL guna bas tulis permit Rembau Tampin? diorang dah pegang utk laluan tu ke? dulu exp transnasional Kl ounyer kan?

sory saje tanyer, coz gua duduk kuala pilah ade gak la jeling2 kat bas ni...

undead said...

Assalam.Bagus bro mewujudkan sebuah blog mengenai industri bas di Malaysia. Banyak info yang boleh diperolehi dan sangat disarankan kepada peminat2 bas. Bagi Chassis Daewoo BV120CN (CNG) yang dinyatakan dalam blog ini saya tidak pasti digunakan diMalaysia,yang digunakan di Malaysia ialah BV120MA 7Tank CNG yang boleh dilihat pada bas berhenti2 Nadi Putra. Dan bas terbaru Nadi Putra menggunakan chassis BS090 dan BV090 5Tank CNG dimana lebih pendek berbanding abangnya BV120MA. Good job bro Best bro =)

Pae said...

jari barai>> pasal rembau tampin tu aku kurang pasti........tapi kebanyakan bas ktb kalu dh lama meka ni akan rojakkan trip sana sini.......kt kota bharu pon biasa bas UTC yang dah beroperasi lama di kedah, dah pon kena anta ke sana.....dan terbaru bas rembau tampin citiliner pon dh operasi di kota bharu.....sekadar berkongsi maklumat..

undead>> tima kasih atau sokongan anda......pasal cesi daewwoo CNG tu aku pon sekadar berkongsi maklumat dgn kawan2 lain.......mungkin ade maklumat kurang tepat.....harap anda bole berkongsi juga....
TQ kerana sapot......

Firdaus said...

AFD 1736 tu kedua terbaru lps AGL 8993.. asal pi bidor nk snap je tayang bontot...

Pae said...

heheheh blom rezeki tu

Post a Comment