Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Wednesday, 9 November 2011

SKSKL Vs Lemang CP-11LW

Kita tengok skang ni SKSKL pon dah tempias kena dengan enjin cp11 nih........ Bak kata orang " lemang dimana-mana"........ Tak mengapa lah janji penumpang puas hati naik.......enjoy!!

** Sekalung ucapan terima kasih pada abang-abang drebar yang sporting





Lambang kemegahan lemang!!

Begini rupanya

14 comments:

Ahmad Amin said...

Body SKS E128 kan ?

Pae said...

yup tiada lain lagi sks E128

Ahmad Amin said...

1-Enjin bas ni asal dari negara mana ?
2-brape horsepower & tork NM enjin bas ni ?

Pae said...

info tepat aku xde.......tapi ada yg kata dari china.......detail spec pon aku xde.......maap ye cik amin

Ahmad Amin said...

Latest info:

Hino CP-11LW
Shanghai,China
380 kuasa kuda

Pae said...

itu untuk version E5 ke

Anonymous said...

salam boleh tanye, enjin ni tahan lasak ke?

Pae said...

wslm....apa yg saya tau pandai jage servis ok kot...cuma ada dengar 1-2 tahun mula ok....lepas tu start buat perangai...kalau amik full spec mngkin tahan sket kot.....kene tanya org industri dan dalam coachbuilder gak

Anonymous said...

Dah 4thn sya guna...xde masalah...engine ni mmg kuat...

Anonymous said...

Nape panggil lemang erk...? Nak gak tau...

Anonymous said...

Saya bru brcdg2 nak ambik bas ini cp11 second hand thn 2010-2011 dari pngendali xpress. Apa nasihat saudara sbg org yg tlh agak lama pakai model ini. Tq..

Anonymous said...

Xzos ala2 Perdana v6.. Lambang kemegahan cp11..

Pae said...

lemang = ejoss 2 batang...seperti lemang yg dimasak disusun......saja gelaran yg diberi utk sinonim

Pojiemat Pojiemat said...

Enjin hino cina

Post a Comment