Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Tuesday, 29 November 2011

Mahligai Eskpres

Beberapa gambar mahligai yang dalam koleksi aku........ Sama-sama jamu mata n enjoy!!........

** Mungkin ada antara bas single deck dalam gambar ni dah bertukar jadi milik orang lain..... dalam usaha mahligai menambah bas baru double deck








5 comments:

Ahmad Amin said...

Hmm..baru2 ni ader terjumpa bas persiaran guna body mcam SKS e128 tapi ader stiker Yohan kt blakang bas,Yohan Coachbuilder memang ader buat design body bas mcam e128 ker ??

Pae said...

yohan memang ada copycat design e128.....

sarah said...

baru2 ini ada plak kuar paper untuk kaji balik bas 2 tingkat, katanya bahaya..camna tu??/

Pae said...

mungkin benda tu relate pada kes2 kemalangan seblom ni.......kalau nak haramkan design double deck lebih baik dari awal lagi.....skang bas dah banyak on the road xkan kita nk haramkan plak penggunaannya........kerugian besar pada syarikat yg menanngung kos tersebut.......

mungkin kes itu merujuk pada bas HiDeck yg org biasa tgk cermin bwh tu beranggapan bas itu Double Deck.....untuk bas kategori HIDECK mempunya satu axle (pada tayar blakang)iaitu jumlah tayar sebanyak 6 tayar sahaja (depan+blakang).... manakala DOUBLE DECK mempunyai dua axle (pada tayar blakang)dengan jumlah 8 tayar (depan+blakang), yakni lebih stabil.....

Anonymous said...

Good

Post a Comment