Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Thursday, 12 January 2012

NICE++ Executive - WMT2172 (51R)

Body buatan Badanbas yang bole tahan designnye..... Namun sayang skang ni dah takde production oleh Badanbas ini..... Bercesikan Scania dan bas masih dalam keadaan boleh tahan eloknya.....

** Terima Kasih kepada abang drebar


Simple dan kemas

Berderet tunggu turn



Mantap!!!

Lampu atas tu macam tukar baru je

Kalau ikutkan kod bas ni 51R tu merujuk bas ke Selatan..... Tapi diberi trip ke Penang plak

Boleh tahan lagi dalam dia walau dah lama


11 comments:

Anonymous said...

Lampu atas tu memang baru tukar pasal yg lama tu da kelabu..Banyak yg bodi batman da tukar lampu atas..tak tahan alamat permit tu..mana ada dah..da jadik depoh Rapid KL...

kruleadee said...

xder production oleh badan bas?ape maksud anda? badan bas da bankrup ke?

Pae said...

ooo ye ke dh agak dh lampu lama xde kaler hijau2 gitu..........depo plus dh jd rapid ek.......lama x jengah

kruleadee>> rasanya badanbas dh stop prod besar2an

Ahmad Amin said...

Rasanya Transnasional yng pling bnyak guna body ni kan ?

Pae said...

memang buatan anak syarikat nadicorp sendiri body ni.....byk dipasaran oleh ktb sndiri....tp batch2 2004-2006 byk dh jual.....rasa masih elok lg kalu berjaga

mohd farrid ibrahim said...

body cantik dan kemas..body Plusliner PARKMAY body mana punya? yang tu lagi cantik. sesuai dengan corak dia yang ada garisan merah tu..

mohd farrid ibrahim said...

sekadar berkongsi maklumat..baru2 ni saya tengok citer lama.SETINGGAN tajuk dia. permulaan cerita ada ditunjukkan gambar bas lama .tapi terlindung skit dengan nama watak2 dalam filem tu. kalau pae mahir, crop kan gambar tu. bas HASRY EKSPRES sezaman dengan RESTU. retro sungguh. kalau dah ada takpe la

mohd farrid b. ibrahim said...

sori pae..dalam youtube takde la part awal citer setinggan tu..part lain ada la..

spooket said...

secondhand nak jual tak. sila call sy di 0122289976

Pae said...

encik farrid bagi cite retro yg membabitkan bas RESTU tu dh de dlm blog ni...... bole tengok kat http://pae-koleksibasdantruck.blogspot.com/2011/05/menyingkap-lembaran-kenangan-restu.html

Pae said...

encik spoket nak cari bas econd ke??

Post a Comment