Anniversari ke 12 MBTE

Anniversari ke 12 MBTE

Salam Perkenalan..........

Segala-galanya mengenai industri bas dan lori........

Perkongsian info-info....coretan...perkembangan industri bas secara umum......

Yang Sudi Singgah dan Suka Blog Ini......TERIMA KASIH.............Yang tak suka...... ADA AKU KESAH!!

|> pembeli tiket <|

|> adakah anda suka dengan blog ini? <|

salam kemerdekaan ke 59

salam kemerdekaan ke 59

TERKINI!!!!

TERKINI!!!!
Sebarang maklumat bole refer or klik ikon untuk ke link facebook

Saturday, 24 September 2011

Dulu Berjasa - Kini Menanti Sepi

Sayangnya body model Volgren menjadi begini..... Rasanya sempat berkhidmat hanya beberapa tahun sahaja........ Sebelum sampai dan sadai disini mungkin kondisi dia masih elok...... Status enjinnya tak pasti sama ada dijual tanpa enjin atau dengan enjin....... Buatan body oleh Seng Engineering (Gemilang Coachbuilder), antara terbaik dalam fleet Hosni/Maju (PKENJ)

Menanti nasib yang tak diketahui

Habis lopong

Juga lopong


Cesi masih elok...cuma rangka body di makan karat

10 comments:

Atuk said...

Enjin bas ni takde masalah, cuma overheating je. Masa jual bas ni, injin masih ada lagi.

Pae said...

apa nk buat atuk......pelik juga nape abis dijual........apa kes maju dgn pkenj ek

Anonymous said...

Diaorang jual bas ni nak beli bas baru. Kalau saya ada duit, saya amik bas tu buat bas sekolah atau bas pekerja. Repair enjin je dah boleh on the road. Tapi Maju jual bas ni kat India tu, abis jadi besi buruk. Sayang sangat tengok bas ni

Atuk said...

Bas ni le yang saya kayuh trip JB-Lumut, Pontian-KL dan trip terakhir sebelum saya antar ke workshop sebab enjin overheating.
Bas tak usik apa2 masa saya antar ke workshop. Ketua Mekanik bawak bas ni parking kat bawah sehingga bas ni kena jual.

Atuk said...

Trip terakhir JB-Muar

Pae said...

sayangnya......mcm OZ hanya operasi dekat2 ja......last2 mana pegi bangkainya

Vira Naidu said...

I cari bas tahun 2002-2006 ada bas plz cntc 0123861755

Pae said...

personally i xde contact dgn dealer bas...but just kawan2 bole try tanyakan

Unknown said...

as salam abg abg sekalian , saya nak bertanya , dekat mana ade bengkel buat restoration bas 406/d Mercedes ?

Pae said...

yg tu saya kurang pasti tuan...maaf

Post a Comment